Close

Dit zijn de 10 rijkste Nederlandse Managers

Wie zijn de rijkste Nederlanders?

Bankafschriften zijn gelukkig nog altijd privé. Dus of dit nu echt de rijkste Nederlandse managers zijn is nog maar de vraag. Onderstaande top tien vermeldt die Nederlandse managers die er maar niet in slagen hun opmerkelijke successen als zakenman of -vrouw te verbergen. Zou bij deze mensen ook de BKR getoetst worden als ze een creditcard aanvragen?

1. John de Mol maakte fortuin als medeoprichter van Endemol, één van de grootste internationale televisieproducenten. Voor meer informatie hoeft u alleen maar de TV aan te zetten.

2. Jaap Blokker begon als liftboy in de Blokkerwinkel van opa in Amsterdam om in 2003 tot topman van het jaar uitgeroepen te worden.

3. In de jaren ´70 nam Dik Wessels timmerbedrijf Wessels over van zijn vader. Hij ging hiermee voortvarend aan de slag wat resulteerde in een fusie met IBB Kondor, die later weer met de beursgenoteerde Volker Stevin fuseerde.

4. Tijdens zijn studie economie meende Frits Goldschmeding dat Nederland wel een uitzendbureautje kon gebruiken. In 1960 begon hij met Uitzendbureau Amstelveen, inmiddels ook wel bekend als Randstad Uitzendbureau.

5. John Arthur Fentener van Vlissingen had als telg uit een puissant rijke familie gewoon zijn dagen golfend door kunnen brengen. Hij heeft echter de handen uit de mouwen gestoken en begon zijn eigen onderneming, BCD Holdings BV, met World Travel en Park n’ Fly.

6. De publiciteitsschuwe miljardair Ralph Sonnenberg houdt niet van inkijk en is derhalve al sinds 1971 de bezielende kracht achter ´s werelds grootste jaloezieënproducent, Hunter Douglas.

7. David Slager meldde zich in 1998 aan bij Atticus Capital in New York, destijds een kleine investeringsmaatschappij van studiegenoot Nathaniel Rothschild, u weet wel, en Tim Barakett. Met zijn briljante investeringen wist hij Atticus tot een van de grootste hedgefondsen ter wereld te brengen.

8. Maasbert Schouten is oprichter van onder andere kredietverstrekker AFAB dat begon als eenmanszaak en eindigde als holding met 1.000 medewerkers. Hij kocht en verkocht ook de aandelen van Vitesse en is tegenwoordig vooral in de weer als investeerder en belegger.

9. Samen met haar eerste man richtte Nina Brink MCA-Tronix en later Akam International Holding op. Met haar tweede man startte Nina A-Line Technologies. Later verscheen World Online die na haar beursgang en ondergang door Tiscali werd overgenomen. Met Eric Tolsma ging Nina ging verder met LaDot.

10. Sylvia Toth werd in de jaren ´70 directeur van Content Uitzendbureau. Ze bracht dit tot flinke groei en vervolgens naar de beurs. Daarmee werd ze de eerste vrouwelijke voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf in Nederland. Ze haalde heel wat onderscheidingen, zoals zakenvrouw van het jaar, twee koninklijke onderscheidingen, best geklede vrouw in Nederland en Leading Woman Entrepreneur of the World.