Close

Financieel

Futures handel

Futures markt

Futures handel is het verhandelen van contracten met een termijn, hierbij kan het gaan om een koop (long gaan) of verkoop (short gaan) waarbij de waarde wordt ontleent van een ander product.

Lees Meer

Valutamarkt

Kistje met euro's (valuta)

De valutamarkt is één van de grootste ter wereld. Het is eigenlijk heel simpel; op het moment je zaken met het buitenland gaat doen, die met een andere valuta dan jij betaalt, doe je aan valutahandel.

Lees Meer

Hoe werkt het boxensysteem?

Boxensysteem belasting

Sinds 2001 is Nederland een nieuw belastingssysteem ‘rijker’ geworden. Het inmiddels bekende boxensysteem, heeft de inkomstenbelasting verdeeld in drie boxen: inkomsten uit wonen en werk, inkomsten uit aanmerkelijk belang en inkomsten uit sparen en belegggen.

Lees Meer

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek is een belastingmaatregel waarmee rentelasten als gevolg van hypotheekkosten voor een eigen woning fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. De regels van Hypotheekrenteaftrek Hypotheekrenteaftrek is in Nederland een voordeel in de belasting voor bezitters van een eigen woning. In de Wet op de inkomstenbelasting 2001 wordt geregeld dat betaalde rente over […]

Lees Meer