Close

Welke jongeren zijn op eigen kracht, op jonge leeftijd, erg rijk geworden

Jongeren die zelf voor hun geld hebben gewerkt

Wat betreft de jongeren die veel geld verdiend hebben valt er niet direct een lange lijst samen te stellen. Er bestaan wel voorbeelden van jongeren die aan de hand van hun eigen bedrijf veel geld verdiend hebben, maar binnen onze economie komt het maar heel weinig voor. Zo is er een jongere met meerdere dealers in kleine gehandicaptenvoertuigen en is er een jongere met een miljoenenomzet met z’n webshop voor zonnebrillen, maar dan houdt het ook wel op. Het lijkt erop dat het binnen onze economie toch niet meevalt om direct heel erg veel geld te gaan verdienen, of dat onze jongeren hier niet voldoende mee bezig zijn.

Jongeren die op eigen kracht veel geld verdiend hebben: artiesten

Uiteraard zijn er wel een paar groepen jongeren te noemen die hun geld zelf verdiend hebben en ontzettend rijk zijn. Het gaat hierbij allereerst bijvoorbeeld om de artiesten. Mensen als Jan Smit en Frans Bauer zijn bijvoorbeeld nog onder de 40 en kunnen we daarom zien als jongeren. Beide artiesten hebben meerdere miljoenen op hun bankrekening staan, waarmee ze binnen onze economie heel duidelijk als rijk aangemerkt kunnen worden. Ze hebben hun geld helemaal zelf verdiend, al hebben ze het voor een deel natuurlijk te danken aan hun gegeven zangtalent.

Jongeren die op eigen kracht veel geld verdiend hebben: sporters

Een andere groep jongeren die hun eigen geld verdiend hebben zijn de sporters. Binnen onze economie komen zij over het algemeen niet zo duidelijk naar voren als rijke mensen, maar ze zijn het wel degelijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Richard Krajicek en Jos Verstappen, die beide een aantal miljoenen op hun bankrekening hebben staan. Zij hebben hun geld zelf verdiend en kunnen daarmee als succesvolle jongeren binnen onze economie worden gezien.

Jongeren die op eigen kracht veel geld verdiend hebben: zakenmannen

Tenslotte is er een categorie jongeren die binnen onze economie veel geld verdiend heeft met de zaken. Het gaat dan bijvoorbeeld om Maasbert Schouten als kredietverlener en Allard Jacobs met zijn beursbedrijf. Deze ‘jongeren’ hebben honderden miljoenen verdiend binnen onze economie door op een slimme manier zaken te doen. Dit zijn de voorbeelden van de jongeren die hun eigen geld verdiend hebben door goed na te denken en ergens mee te komen dat op dat moment nog niet bestond. Met de hoeveelheid geld die ze nu al verdiend hebben zijn ze duidelijk een voorbeeld voor ambitieuze jongeren.