Close

Zelf beleggen of aan professionals over te laten?

Kan je zelf beleggen?

Beleggen kan op verschillende manieren, waardoor het van belang is om hier goed over na te denken. Uiteindelijk is het uw eigen geld dat u in bedrijven steekt, waardoor het verstandig is goed te kijken waar u dit doet. De economie is op het moment behoorlijk onzeker, maar juist daarom valt er een hoop geld te verdienen wanneer u de goede keuzes maakt. Beleggen is misschien niet direct iets waar u hierbij aan denkt, maar de mogelijkheden zijn juist erg mooi nu veel aandelen laag staan en er dus veel winsten gemaakt kunnen worden.

Zelf beleggen, of professionals aan het werk laten: meer controle

Door zelf te beleggen heeft u uiteraard de meeste controle over uw geld. Dit betekent onder andere dat het mogelijk is om zelf te bepalen waar u in wilt investeren. De huidige economie maakt het mogelijk om in een aantal verschillende zaken te investeren, waardoor het verstandig is deze goed met elkaar te vergelijken. Door te kijken naar aandelen, opties en bijvoorbeeld obligaties kunt u uw geld op een goede manier investeren. Door zelf te beleggen kunt u bovendien de schommelingen van uw kapitaal in vergelijking tot de economie goed in de gaten houden.

Zelf beleggen, of professionals aan het werk laten: minder kennis

Aan de andere kant zit er natuurlijk ook wel een nadeel aan zelf beleggen. Professionals hebben allereerst vaak meer kennis over de huidige economie en de mogelijkheden om uw geld te investeren, maar hebben vaak ook toegang tot betere kanalen, die voor de informatievoorziening zorgen. Het is om die reden dan ook vaak lastiger om zelf te beleggen. U dient namelijk goed op de stand van de economie en uw eigen geld te letten en op tijd de juiste beslissingen te nemen.

Zelf beleggen, of professionals aan het werk laten: transparantie

Het zou eigenlijk ideaal zijn wanneer u het beleggen uit handen kan geven aan professionals, maar zelf kunt zien wat er met uw geld gebeurt. Op die manier ontstaat er een combinatie van een hoop transparantie, terwijl u zelf de economie in de gaten kunt houden. Zo weet u tijdens het beleggen altijd wat er met uw geld gebeurt, maar is het niet nodig om alles altijd maar zelf in de gaten te houden. U kunt zich zo bijvoorbeeld richting op de algehele economie.