Close

Wat zijn 10 gouden regels voor een succesvolle belegging?

10 belangrijkste regels voor beleggingen

Het doen van een belegging is voor veel mensen een grote stap. Dit komt onder andere door het feit dat het een hoop geld is dat er wordt geïnvesteerd. In verhouding tot de totale economie valt dit natuurlijk wel mee, maar als individu gaat het vaak om grote bedragen. Het mooie van het beleggen is wel dat er aan de hand van een aantal regels een goede belegging valt te doen. Zo kan het risico worden beperkt en is de kans groot dat u ook daadwerkelijk geld gaat verdienen. Zo kan de economie er uiteindelijk voor zorgen dat u een stuk beter af bent door te gaan beleggen en op die manier geld te investeren in een bedrijf.

Gouden regels voor een succesvolle belegging: waarin beleggen

Aan de hand van de regels valt het beleggen op een goede manier te doen. Zo kan het geld op een veilige manier geïnvesteerd worden. Het is daarbij van belang om goed te kijken naar de fondsen waarin belegt gaat worden, of de aandelen die u aan wilt kopen. Door daarbij ook te letten op de totale economie is het mogelijk om voorspellingen te doen over de bedrijven die het de komende tijd goed zullen gaan doen, of aan de andere kant juist in de problemen zouden kunnen komen.

Gouden regels voor een succesvolle belegging: hoe beleggen

Daarnaast is het bij het beleggen van belang om goed te kijken naar de manier waarop u wilt gaan beleggen. Wilt u uw geld bijvoorbeeld dagelijks in de gaten houden, of wilt u liever wat meer rust? Beleggen kan binnen onze economie op allerlei verschillende manieren, waardoor u zelf de mogelijkheid heeft om te kiezen hoe u uw geld in wil zetten.

Gouden regels voor een succesvolle belegging: wanneer beleggen

Tenslotte vallen de gouden regels te gebruiken om te bepalen wanneer u het best kunt gaan beleggen met het geld. Door de ontwikkelingen van de economie in de gaten te houden kunt u zien of het de goede kant op gaat met de beurs, of dat u bijvoorbeeld beter nog even kunt wachten met het moment om te gaan starten met beleggen. Op die manier kunt u de kans op winst behoorlijk vergroten, aangezien de economie goed kan draaien, of juist in de problemen kan komen en daarmee grote invloed uit kan oefenen op uw geld.

1. Liever beleggingsfondsen dan aandelen
2. Beleg 75% van uw portefeuille in beleggingsfondsen
3. Voor de portefeuille neemt u de MSCI World Index als basis
4. Valutarisico uitsluiten
5. Fondsselectie aan de hand van belangrijke criteria
6. Toekomstvisie
7. Rangschikken op geografische ligging
8. Gebruik de informatie en expertise die voorhanden is
9. Pas op voor naamsverwarring
10. Hand aan de knoppen