Close

Zijn er veel jongeren in Nederland die beleggen?

Jongeren en beleggen

In Nederland zijn er niet veel jongeren die hun geld verdienen met beleggen, of zich er binnen de economie in ieder geval mee bezig houden. Dit is ergens eigenlijk wel jammer, aangezien ze bij het vak Economie zouden moeten leren dat het heel aantrekkelijk is om jong te gaan beginnen. Op die manier valt er namelijk rendement op rendement te verdienen, waardoor de hoeveelheid geld snel toeneemt. Het probleem is echter vaak dat er slechts een klein kapitaal beschikbaar is, dat jongeren het liefst meteen uit willen geven.

Jongeren die geld beleggen: relatief weinig

Er zijn relatief weinig jongeren bezig met hun geld door te beleggen. Dit komt bijvoorbeeld door het feit dat ze hun geld liever direct uit willen geven. Aan de andere kant is de wereld van het grote geld er ook vooral een voor oudere mannen. De mensen die zich met de economie bezighouden zijn over het algemeen de 50 al gepasseerd en voelen zichzelf een stuk beter dan de jongere generatie. Op die manier komen de jongeren niet snel in contact met het beleggen en houden ze hun geld liever op een bankrekening.

Jongeren die geld beleggen: klein kapitaal

Veel jongeren die willen gaan beleggen hebben simpelweg te weinig geld tot hun beschikking. Binnen onze economie hebben ze het op zich niet slecht, maar er zijn weinig jongeren met een aantal duizenden euro’s op hun bankrekening. Alleen op die manier is het eigenlijk interessant om te gaan beleggen, aangezien het geld anders veel te hard nodig is voor allerlei andere zaken. Binnen onze economie is het op die manier lastig voor veel jongeren om te gaan beleggen en op die manier met hun geld aan de slag te gaan.

Jongeren die geld beleggen: gemiste kans

Ondanks dat de jongeren hun geld vaak een stuk beter kunnen gebruiken missen ze wel degelijk een kans. Bij het vak Economie kunnen ze namelijk al jong leren dat het rendement op rendement ontzettend hoog op kan lopen. Met een gemiddeld rendement van 10% of meer valt er in een aantal jaar gemakkelijk een ton of meer te verdienen. Dit zou het toch heel aantrekkelijk moeten maken om meer met het geld te doen en op die manier bijvoorbeeld te gaan beleggen. Wellicht is het gebrek aan geld gewoon te groot en komt het daarom onder jongeren niet echt van de grond.